ADHD en ADD anders bekeken

Voor particulieren

Als je ADHD hebt, dan ben je druk in je hoofd én in je gedrag. Je reageert vaak impulsief, hebt weinig remmingen en vliegt van het ene onderwerp naar het andere. Naast het druk zijn is ADHD een concentratieprobleem. Je kunt je moeilijk concentreren op iets dat jij niet echt leuk vindt, zoals schoolvakken.

Vaak wordt je gedrag gezien als onwil, terwijl je de beste bedoelingen hebt. Je wordt veel gecorrigeerd en haalt vaak lage cijfers. Dit heeft een negatief effect op je zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde.

ADD is, net als ADHD, een ‘aandachtstekortstoornis’, maar dan zonder het drukke gedrag. ADD wordt vaak minder snel herkend, terwijl je ook hier veel last van kunt ondervinden in je leven en op je leerweg. Je hebt moeite met je aandacht te richten en je bent constant aan het denken. Je kunt chaotisch zijn, moeite met stappen nemen, in gedachten al dingen klaar hebben, terwijl je de eerste stap nog zetten moet.

De lezing is gebaseerd is op het gedachtegoed van Ronald Davis en 10 jaar werkervaring met mensen met ADHD en ADD. Het gaat in op de kwaliteiten van deze mensen en laat zien dat beide gesteldheden eenzelfde oorsprong hebben, die ligt in het constant afgeleid zijn.

De lezing biedt ook inzicht in de oplossing. Hoe kun je je dan concentreren en wat zijn de voorwaarden om verantwoordelijk om te gaan met elke situatie uit het dagelijks leven?

  • Voor: mensen met ADD of ADHD, docenten, studenten, leerkrachten, ib’ers en rt’ers  en ouders.

 

Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery®, en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International.