Dyslexie anders bekeken

Voor particulieren

Als je dyslexie hebt, kun je moeite hebben met lezen en spelling, de tafels, klokkijken, schrijven en concentratie. Niet alleen op school, maar ook daarbuiten kun je ermee te maken hebben. Bij het vertellen van wat je hebt meegemaakt bijvoorbeeld. Dan begrijpen anderen soms niet wat je bedoelt. Terwijl jij het zo helder voor je ziet!

In de lezing ‘Dyslexie anders bekeken’ wordt uitgelegd waar dit mee te maken heeft. Het gaat over oriëntatie en focus, over hoe je leert en je gedachten op een rijtje kunt zetten. Door de lezing ga je begrijpen wat dyslexie is en hoe je ermee om kunt gaan. Je komt erachter dat je ook een talent bezit en dat dyslexie niet iets is dat je hebt, maar iets dat je doet.

Dit gedachtegoed is afkomstig van Ronald Davis, die begeleidingstrajecten voor dyslectici heeft ontwikkeld die in meer dan 30 landen met succes gegeven worden. In de lezing wordt hier kort op ingegaan.

  • Voor: dyslectici, hun ouders en andere geïnteresseerden.
    Gebaseerd op het gedachtegoed van Ron Davis’ De gave van dyslexie en De gave van leren en 10 jaar werkervaring met dyslectici bij praktijk De Leerwegbegeleiding.

 

Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery®, en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International.