Lezingen

Wij bieden lezingen aan omtrent diverse leerproblemen en leren u hiermee om te gaan en mensen op de juiste wijze te begeleiden. Neem contact met ons op als u ons wilt boeken of nog vragen heeft. Hieronder vindt u de onderwerpen waarover wij lezingen geven.

Dyslexie anders bekeken

Deze lezing biedt u een positieve kijk op dyslexie. U ontdekt de kern van deze gesteldheid, die te maken blijkt te hebben met focus en een bijzondere leerstijl.
U leert dat dyslexie geen structureel, maar een functioneel probleem is. U leert wat oriëntatie inhoudt en hoe men makkelijker kan leren. Tevens ontvangt u handvatten om stappen in de juiste richting te zetten in het begeleiden van mensen met dyslexie.

  • Voor: dyslectici, docenten, studenten, leerkrachten, ib’ers en rt’ers en ouders.
    Gebaseerd op het gedachtegoed van Ron Davis’ De gave van dyslexie en De gave van leren en 10 jaar onderzoek naar dyslexie door praktijk De Leerwegbegeleiding.

Dyscalculie anders bekeken

U leert in deze lezing de verschillende aspecten van dyscalculie kennen die te maken blijken te hebben met focus, een bijzondere leerstijl en de voorwaarden om te leren rekenen. Wij leren u hoe u mensen met dyscalculie kunt begeleiden. Tevens leert en ziet u hoe rekenmaterialen werken aan de hand van een aantal praktische voorbeelden met het beeldend rekenen.

  • Voor: mensen met dyscalculie, docenten, studenten, leerkrachten, ib’ers en rt’ers  en ouders. Gebaseerd op het gedachtegoed van Ron Davis’ De gave van leren en 10 jaar onderzoek naar dyscalculie door praktijk De Leerwegbegeleiding.

 AD(H)D anders bekeken

Deze lezing geeft u een positieve kijk op AD(H)D. Wij geven inzicht de kern van deze gesteldheid, die te maken blijkt te hebben met de voorwaarden om te leren omgaan met het dagelijks leven. De lezing biedt inzicht in hoe mensen met AD(H)D te begrijpen en te begeleiden.

  • Voor: mensen met ADD of ADHD, docenten, studenten, leerkrachten, ib’ers en rt’ers  en ouders. Gebaseerd op het gedachtegoed van Ron Davis’  De gave van leren en 10 jaar onderzoek naar AD(H)D door praktijk De Leerwegbegeleiding.

Voor ouders: Help, mijn kind is beelddenker!

Een heldere uitleg over wat beelddenken is en hoe je er als ouder mee omgaat. Er wordt uitgegaan van de capaciteiten van het kind en biedt handvatten voor ouders om hun kind beter te begrijpen en hun begeleiding thuis en in relatie tot school aan te passen, zodat het kind zal floreren.

  • Voor: Ouders.

 

Leer- en gedragsproblemen anders bekeken

Deze lezing gaat over de overeenkomsten, oorsprong en behandeling van de leer- en gedragsproblemen AD(H)D, dyslexie, dyscalculie en autisme. U krijgt een heldere uitleg over de oorsprong en verschijnselen van de leer- en gedragsproblemen AD(H)D, dyslexie, dyscalculie en autisme. Geen comorbiditeit, maar overeenkomsten vormen de basis van leerproblemen. in deze lezing worden de overeenkomsten besproken, de oorzaak van leerproblemen uitgelegd en hoe mensen met deze gesteldheid begrepen en begeleid kunnen worden, zowel in de klas als thuis.